Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 17 d’octubre del 2017

III NIT DEL GOURMET CATALÀ I PREMI GOURMET CATALÀ DE L’ANY


El Palau de Pedralbes va acollir ahir al vespre la III Nit Gourmet Català tot un esdeveniment del producte gurmet català organitzat des del 2015 pel Clúster Gourmet de Catalunya, per on van passar centenars de convidats, entre representants de retail i de la restauració gurmet, així com compradors i operadors internacionals provinents d’Itàlia, Hong Kong, Austràlia i el Japó.

L’esdeveniment és tota una oportunitat per mostrar les novetats dels productes dels socis de Catalonia Gourmet i tenir l’oportunitat de tastar-les, així com la presentació de nous adherits, com és el cas de l’empresa barcelonina Vermouth Perucchi, els elaboradors de vermouth més antics de l’Estat (1876).

Una de les parts més esperades de l’acte cada any és el lliurament del Premi Gourmet Català de l’Any, així com els Premis a la Trajectòria Empresarial, al Creixement Empresarial en Innovació i a la Internacionalització. Enguany, la xef Carme Ruscalleda (7 estrelles Michelin) ha estat l’escollida per rebre el Premi Gourmet Català de l’Any, guardó que rep en reconeixement a l’estima i a la promoció del producte català.

D’altra banda, el Premi a la Trajectòria Empresarial el va recollir Joaquim Trias, de Galetes Trias; el Premi al Creixement Empresarial en Innovació, Susana García, de Patatas Torres; i el Premi a la Internacionalització Gerard Bech, de l’empresa de salses dolces i melmelades Can Bech.

El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet va néixer el 2010 amb la intenció d’aglutinar els principals actors del sector (elaboradors, distribuïdors, etc.), i com a iniciativa per al creixement i desenvolupament de l’alimentació de qualitat, un dels motors més importants de l’economia del nostre país.

Tots els socis del Clúster treballen conjuntament per identificar els reptes del sector, i desenvolupar estratègies que permetin afrontar millor aquests desafiaments. És per això, des del seu naixement, el Clúster està immers en un procés de creixement constant, amb l’objectiu de posicionar-se com a referent del sector.

Una de les accions que acaba de prendre forma és la inauguració de l’Espai Vins&Gourmet Català a Barcelona ubicada al carrer Aribau, 177, la primera botiga de Catalonia Gourmet en associació amb Vins&Co, establiment de vins de referència del vi i cava català de petita producció, a més de 30 marques d’alimentació gourmet de Catalunya.